SUPERMAN


FRIENDSHIP
Monday, 14 April 2014 | 12:36 | 0 Words




Assalamualaikum. Salam selasa. Salam satu malaysia. Salam satu ummah.

Hallo guys. Hows your day? Kepada ada adik adik sekolah mohon tidur sekarang okay. Jam dah pukul berapa dah. Kang esok bangun lewat. Mula lah kelam bin kabut. Akak tak apa lah dah tak sekolah.  Hakhak. Inga best ke hah tak sekolah? Maybe bagi kau orang best la kut. Like me before. “huishh cepat la habis SPM tak sabar nak habis sekolah. Tak hinggin dah pakai uniform ni” haa sekarang hambikk hengko. Betapa aku merindui mu alam persekolahan. :’( if i can turn my time back, i will !!! but, I cant’t :’(

   Sekarang kerja nya asyik pergi kerja. Balik kerja. Lepak dengan kawan. Eh! Bukan lepak. Jumpa okay. Almaklum la dah lima tahun tak jumpa. Kalau dulu setiap hari jumpa haa. Pagi petang sampai la ke malam. Dah sekolah rendah sama kan. Class pun dari darjah satu sampai darjah enam sama. Hahaa! Bila masuk sekolah menengah aku dgan ikhwan syazwan je yang sama skolah. Yang lain blahh jejauh. Tapi naik form three cuan pun blah. Pergh. So now balas dendam balik. Setiap hari jumpa. Haha! Muka yang sama pulak tu. Dah macam bff. Serious talk, aku enjoy gila dgan kauorg. Actually sekolah rendah dulu pun kitaorg geng. Tapi aku tak rapat mana dgan cuan ni, sebab nya. Malas aku nak cerita T_T panjang lebaqq haa. Dgan hanis and eiman dah memang kacip. Ea ke? lulz

    Start lepak sesama start hang out sesama, start makan semeja , star share masalah dunia semua ni start lpas SPM hari tu. Haha. Sebelum ni memang macam kucing dgan anjing aku dgan si ikhwan ni. Asal jumpa mesti “ah gi mampos la kau” sedang kan parents kitaorg bestfriend. Sejak kecik lagi aku kenal makhluk ni. Tapi baru berdamai tahun ni. Alhamdulillah terima kasih ya Allah. Benda yang paling aku tak kan lupa bila cuan ajak hangout sesama aku cerita dkat ummi. Then ummi macam sentap “laa gadoh setiap hati tapi nak keluar sesama” mammi cuan “lahh HAHAHHAHA” see -__- sejak hari tu la kitaorang kacik. Sampai la sekarang. Actually dia ni dah jadi driver aku ! bhahahah! Semoga relationship aku kau hanis and eiman kekal sampai bila-2. Tak sanggup aku hilang kawan macam deme. Cewah deme. Hakhak. Ayat mintak kaki.

  Sebenarnya tu baru mukaddimah nya. Hahah! Tak masuk cerita nya lagi. Hakhak sebenarnya tak ada apa yang nak cerita pun. Saje nak type nak hilangkan rasa sedih. Rasa nak nangis. Rasa pilu rasa macam macam rasa lahh! Ahhh ! *baling kaca.bercampur bau dah. Hmm betul ke idok ayat tuh? -_- kesah pulak aku. Bulan ni adalah bulan serabut sadunia mungkin. Semak aku rasa. Tak tenang hm hm. :’( yang paling tak leh blah nya hari tu lepak mb. Eiman tak ada. Sebab nya. Layan running man sampai terlupa nak keluar ghumohhhh ! tengah makan bubur yang panas tu tiba boleh menangis dpan cuan and hanis. Siap aku patah kan lagi sudu plastik tu. Haha motif? Aku pun tak tau. Cuan bapak la cuak nya mua. “eh! Tkah kau asal nangis? Aku buat ke? Wehh aku mintak maaf. Lain kali aku tak buat dah” hanis pulak. Tkah dah la, jangan la cam ni. Aku faham, tapi kau kna kuat doe. *sambil peluk aku* cuan masa tu dah berlari pergi kat kaunter mintak tisu. Hahha kemain banyak nya tisu yang dia ambik. “tikah dah laa, lap air mata kau tu wehh. Takut aku.”  For THE FIRST TIME aku nangis depan orang macam tu. I REPEAT it FIRST TIME. Sebelum ni aku ego. Aku keras hati. Aku malu nak tunjuk kelemahan aku. But hari tu aku tak kuat oihhh! I really need someone. Really :’( . kalau sblom ni ak okay je nak pndam pndam lelama sampai aku rasa dah tak larat sangat aku nangis sesorg tapi hari tu aku tak mampu :’((( okay malu. Gila tak malu. Aku dah try buat macam yang kauorg suruh tu. Tapi tapi kan kan kan aku tak boleh. Hahha T_T betul cakap kau doe. Nak call org kna buat skrip dulu. Hakhakhak
    Hari ni dengan semangat nya “woii lepak DS. Aku belanja satay” tiba sampai DS. Dapat text from someone. Terus mati kebulur aku. Budak ni “lahh semalam dah janji kan. Kau ni kan.” “wehh aku semangat datang demi kauorg even aku baru bangun tdo, dgan kpala nya yang sakit”  Okay aku bersalah -__- air aku pun hanis yang habis kan. Pot pet pot pet pet petttt eiman cakap sikit je terus laju je air mata. Gila ah! Murah gila doe air mata aku. Tapi hari ni lah aku dapat nampak keikhlasan kauorg. Nasihat yang memang tak pernah nak henti. Haaa ni lagi la aku tacing nya. Mau idokk. Kata semangat dari eiman hanis and cuan memang tip top. Tip top okay ! seriously aku sayang kauorang dunia akhirat. And apa yang youguys cakap kan tadi insyaAllah aku terima dgan seadaan nya . well manusiakan. Aku bukan susah nak dgar nasihat just  susah nak “cerna” lol. Ayat yang paling tak leh blahh

 “lahh asal nangis nya. Kau ni cakap pasal dia kau nangis cakap pasal ni kau nangis. Hahaa dah dah”- cuan

bila dah berjela aku cerita prob aku. Sebenarnya tak nak cerita pun. Kena paksa -_-

“tkah, kau blajar bio tak? Ni nak cakap kan ada orang yang masa kecik dia slow bila masuk menengah dia pandai. Ni ha macam cuan ni *sambil ketok blakang” “and ada masa skolah rendah pandai gila, tapi masuk menengah tak pandai *sambil buat muka”-eiman “oihh kau nak perli aku ke siakk?”-hanis

“wehh tkah nangis. Dah la weh. Baru eiman yang cakap tu. Belum ada pdot lagi. Padu habis ayat dia kang. Hahah”-cuan and hanis

“aku ni haa sekolah rendah tak, sekolah menengah pun tak. Bod* manjang” “yang mulut kau cakap cam tu asal. Doa tau tak”-cuan. “tu makna nya kau dekat U nanti”-eiman “ “*nangis”-me “sabar tkahh”-hanis

“tkah. Kau tak yah sedih ah. kau mintak pra diploma and then kau dapat kan 4 flat or three point something. Ingat ! three point SOMETHING okay SOMETHING. Three point tak nak. Tapi knapa nak sangat ipg? Tukar dgan aku la. HAHHA”- cuan

“kau ni tak faham la cuan haishh *sambil habis kan air aku” – hanis

aku macam pendengar setia gila. Hakhak. Apa yang kauorang cakap aku tak kan lupa. pembakar semangat doe.  :’)

haha kauorang kan. Aku nangis pun sambil gelak. Perangai kauorang memang perghh! Supper dupperrrr awesome !

“tkah. Allah dah rancang kan yang terbaik. Sekarang rezeki orang, esok lusa turn kau pulak. Jalan Allah jalan yang terbaik. Mana tau sekarang orang dapat dapat dapat and dapat pengakhirnya kau yang berjaya. Rezeki lambat. Dah la ehh J *sambil peluk aku”- hanis. Serious talk aku rasa macam dilindungi gila. Rasa tenang. Tak reti ak nak terangkan cam mana. Hm. Thanks kenkawan. Jasa kauorg tak kan dapat aku balas. :’( ermm sebak aku. Ratu air mata dah aku ni T_T Cuan goodluck for your interview IPG selasa ni. CIKGU IKHWAN ! hahaha and Educamp UTP. Impian kau hampir jadi kenyataan doe. UTP. uni yang kau idam kan. so fikir la balik apa yang kau cakap kan kat aku dgan hanis siang tadi. semoga kejayaan mengiringi kita semua. AMIN.

siang tadi :
me   : weh 6.30 dah aku balik dulu.
cuan: kau ni tikah lepak setengah jam je. asal doe? skang setengah jam, esok setengah jam. esok esok lagi                langsung tak lepak dah dgan kita orang.
hanis: kalau ada prob cerita ah wehh
cuan: aku risau kau jadi macam syakir je. last last tak nak lepak dgan kitaorang. tiba nanti dapat card kawen          je "weh jemput datang majlis kawen aku" tup tup kau kawen dgan syakir haa. *sambil makan bubur              dgan rakus nya* bhahah
me   : bye HAHHAHAHAA

p/s: layan gambar yang aku rajin nak upload jom. Cuci mata. LOL.
       selamat malam hafiz ikhwan. good luck for your last paper esok. buat elok-2 !
       miss you damn much :'|

 

you are my everything baby. ahks! :')



eiman mok and cuan ajet ajet handsome



First time keluar sesama ini mamat naik kereta -.-"



"cepat la tikah snap nya. lame beno hengko ni. senyum aku habis ikhlas nii"- eiman



semangat doe kau bercerita T_T



peace. pendengar setia. bahu aku nangis. abang sado



sayang hangpa :')




eiman cer tengok pic kau. macam macam hahaha! okay masa ni kami berempat
plan pakai baju biru semua. tiba eiman terlebih pekat birunya. hanis tersembunyi di
sebalik seat balakang gua XD



muka haku macam mok jemohh gituww -_-



bubur-phone



dengan hanis kat tempat kerja. baru snap tadi. lol
I LOVE YOU hanis. :*



pasar malam Jerantut. every Tuesday ni la tempat lepak kita orang.
tempat habis kan duit. LOL



kenduri akak dilaa. eiman lesap mana tohh -.-"





err conversation dalam group after kes aku nangis kat mb tu. aipp malu haku -_-

"tkah, jangan la patah2 kan sudu tu. kan kau nak makan pakai ap.
rumah kau sudu besi kan? selamat. kalau tak habis patah smua sudu
 bila kau geram"-cuan and hanis

may I say something? aku terharu gila dapat kawan maca kauorg.
even kita baru jadi kacip. bak kata cuan "BFF okay" hakhak *nangis



Hanis. saya sayang awak la bangla. <3


-Past- | -New-